fbpx

Συχνές Ερωτήσεις για το Πρόγραμμα Allurion

Θέλετε να αδυνατίσετε αλλά όλα όσα έχετε προσπαθήσει μέχρι στιγμής, δεν σας έχουν επιφέρει αποτέλεσμα. Μπορεί να έχετε χάσει κάποια στιγμή στο παρελθόν κάποια κιλά, αλλά τα έχετε πάρει πάλι πίσω;

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε το Πρόγραμμα Allurion, αλλά χρειάζεται πρώτα να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες;

Παρακάτω, απαντάμε σε κάποιες βασικές ερωτήσεις σας:

Τι είναι το Πρόγραμμα της Allurion;

Ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους διάρκειας 12 μηνών με κεντρικό σημείο το γαστρικό μπαλόνι Allurion, μια πρωτοποριακή συσκευή για απώλεια βάρους.

Τι είναι το μπαλόνι Allurion;

Το μπαλόνι Allurion ή Elipse είναι ένα επαναστατικό γαστρικό μπαλόνι, το οποίο βοηθάει τους παχύσαρκους ασθενείς να χάσουν μεγάλο βάρος με ασφάλεια. Πρόκειται για το πρώτο γαστρικό μπαλόνι, το οποίο τοποθετείται στο στομάχι χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση, ενδοσκόπηση ή αναισθησία! Μετά το τέλος της θεραπείας, αποβάλλεται με φυσιολογικό τρόπο από τον οργανισμό με τις κενώσεις.

Πως γίνεται η διαδικασία τοποθέτησης του μπαλονιού Allurion;

Η διαδικασία τοποθέτησης του γαστρικού μπαλονιού, είναι ολιγόλεπτη και ιδιαίτερα εύκολη. Η τοποθέτηση γίνεται στο Ακτινολογικό τμήμα και ο ασθενής καλείται να καταπιεί ένα χάπι. Το χάπι αυτό μένει στο στομάχι και σε αυτή την φάση συνδέεται με έναν πολύ λεπτό καθετήρα, ένα σωληνάριο, το οποίο θα μας βοηθήσει στο να γεμίσει το χάπι με αποσταγμένο νερό. Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης, θα χρειαστεί να γίνουν δύο ακτινογραφίες, αφενός για να διαπιστωθεί ότι το χάπι έχει περάσει μέσα στο στομάχι και αφετέρου για να διαπιστωθεί αν πράγματι έχει γεμίσει με το αποσταγμένο νερό.

Πώς λειτουργεί το Μπαλόνι Allurion;

Αφού τοποθετηθεί το μπαλόνι Allurion στο στομάχι του ασθενούς, ο γιατρός γεμίζει το μπαλόνι με 500 ml αποσταγμένου νερού. Έτσι, συνειδητοποιούμε ότι γεμίζει το μεγαλύτερο μέρος του στομάχου, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι χρειάζεται (το στομάχι) πολύ μικρότερες ποσότητες για να νιώσει κορεσμό ενώ καθυστερεί και η κένωση της τροφής από το στομάχι. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού το οποίο διαρκεί περισσότερο με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά η ποσότητα της προσληφθείσας τροφής. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι ο τρόπος αυτός, βοηθάει πολύ τους ασθενείς καθώς σε καμία φάση του προγράμματος Allurion, δεν νιώθουν πείνα και εξάντληση.

Χρειάζεται κάποια προετοιμασία πριν την τοποθέτηση του Μπαλονιού Allurion;

Πριν την τοποθέτηση του γαστρικού μπαλονιού, είναι σημαντικό να πάρετε τα φάρμακα που σας έχει συνταγογραφήσει ο ιατρός σας καθώς και να μην καταναλώσετε νερό για 4 ώρες πριν την τοποθέτηση του μπαλονιού Allurion.

Μπορεί η κατάποση του Μπαλονιού Allurion να προκαλέσει παρενέργειες;

Ορισμένοι άνθρωποι παθαίνουν ναυτία ή κοιλιακές κράμπες και μερικές φορές κάνουν

εμετό μετά την τοποθέτηση του μπαλονιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα

συμπτώματα ελέγχονται πλήρως με τα συνήθη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα συμπτώματα αυτά είναι παροδικά και περνούν τελείως εντός της πρώτης εβδομάδας μετά την τοποθέτηση.

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία μετά την τοποθέτηση του Μπαλονιού Allurion;

Συνήθως μέσα σε 2-3 ημέρες, ο ασθενής είναι έτοιμος να επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Ωστόσο, σε μερικούς ανθρώπους τα συμπτώματα ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο. Ίσως είναι προτιμότερο να ζητήσετε εκ των προτέρων μια ολιγοήμερη άδεια από τη δουλειά σας για κάθε ενδεχόμενο ή να κανονίσετε να γίνει η τοποθέτηση του μπαλονιού μια Παρασκευή, ώστε να εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο.

Και όσο υπάρχει στο στομάχι μου το μπαλόνι Allurion, μπορώ να τρώω ό,τι θέλω;

Ο στόχος της θεραπείας Allurion είναι διττός. Από την μια σας βοηθάει να χάσετε βάρος, καθώς το γαστρικό μπαλόνι καλύπτει τον διαθέσιμο χώρο του στομάχου, από την άλλη υπάρχει μόνιμα στην διάθεσή σας μια ομάδα ειδικών υγείας, οι οποίοι σας εκπαιδεύουν στην υιοθέτηση πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Κάνουμε μικρές αλλαγές κάθε φορά, θέτοντας μικρούς ρεαλιστικούς στόχους. Ακόμα και το να τρώτε με αργό ρυθμό, απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά σας και το να καταναλώνετε τις σωστές ποσότητες υγρών καθόλη την διάρκεια της ημέρας, είναι ένα σημαντικό βήμα!