Λαπαροσκοπικό γαστρικό bypass
Το λαπαροσκοπικό γαστρικό bypass κατά Roux-en-Y ή λαπαροσκοπική γαστρική παράκαμψη αποτελεί την εγχείρηση με τη μεγαλύτερη ιστορία αφού χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές της για περισσότερο από τρείς δεκαετίες. Ακόμα και σήμερα είναι η εγχείρηση που πραγματοποιείται πιο συχνά παγκοσμίως και αποτελεί το μέτρο σύγκρισης (gold standard) για όλες τις άλλες επεμβάσεις της Χειρουργικής Παχυσαρκίας. Ειδικά για όσους πάσχουν από διαβήτη ή γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Σε έμπειρα χέρια έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και προσφέρει άριστη ποιότητα ζωής και αίσθημα απόλαυσης του φαγητού.
Κύρια χαρακτηριστικά του γαστρικού bypass:
- Δημιουργία ενός «μικρού στομαχιού από το αρχικό στομάχι (Περίπου 1/10 του αρχικού)
- Παράκαμψη ενός μικρού ποσοστού του λεπτού εντέρου
- Επανένωση του «μικρού στομαχιού» με το ένα κομμάτι του λεπτού εντέρου και του αρχικού στομαχιού με το άλλο κομμάτι του λεπτού εντέρου
- Δεν αφαιρείται τίποτα και αποκατάσταση της αρχικής ανατομίας είναι δυνατή
- Χάνετε βάρος από συνδυασμό περιορισμού της ποσότητας φαγητού και μερικής απορρόφησης των θερμίδων
- Κατά την εμπειρία μας θα χάσετε κατά μέσον όρο 75% του επιπλέον βάρους σας
- Η καλύτερη εγχείρηση για όσους πάσχουν από διαβήτη ή παλινδρόμηση
Κατά μέσο όρο η επέμβαση ολοκληρώνεται σε 3 ώρες, ο χρόνος νοσηλείας είναι μία ημέρα και επιστροφή στην εργασία είναι δυνατή σε 2-3 εβδομάδες.
ΔΕΙΤΕ VIDEO ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΜΠΑΙ-ΠΑΣ: http://www.or-live.com/stfrancis/2381/event/rnh.cfm?