Λαπαροσκοπική γαστρική πτύχωση
Η λαπαροσκοπική γαστρική πτύχωση είναι μία εγχείρηση που περιορίζει την ποσότητα του φαγητού,όπως και το γαστρικό μπάι-πας και μανίκι. Θεωρείται πειραματική εγχείρηση που δεν χρήζει εκτενούς επιστημονικής τεκμηρίωσης και καθιέρωσης. Η εγχείρηση αυτή έχει προωθηθεί πρόσφατα επειδή το κόστος της είναι αρκετά μικρότερο από τις άλλες επεμβάσεις επειδή δεν χρησιμοποιούνται συρραπτικά μηχανήματα. Επαναφορά στην φυσιολογική ανατομία είναι δυνατή μετά γαστρική πτύχωση ειδικά αν αναστραφεί κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου.
Κύρια χαρακτηριστικά της γαστρικής πτύχωσης:
- Το στομάχι δεν αφαιρείται
- Ο θόλος και το αριστερό τμήμα του στομάχου αναδιπλώνονται με ράμματα
Κατά μέσο όρο η επέμβαση ολοκληρώνεται σε 1 ώρα, ο χρόνος νοσηλείας είναι μία ημέρα και επιστροφή στην εργασία είναι δυνατή σε 1 εβδομάδα.