fbpx

Απώλεια βάρους με τη θεραπεία με το μπαλόνι Elipse

Απώλεια βάρους με τη θεραπεία με το μπαλόνι Elipse

 

Γνωρίζουμε πλέον καλά ότι η παχυσαρκία δεν είναι απλώς μια κατάσταση, αλλά θεωρείται ασθένεια, η οποία δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στον ασθενή, τόσο στην καθημερινότητά του και φυσικά στην ψυχολογία του, όσο και στην υγεία του. Συγκεκριμένα, με πληθώρα μελετών, έχει αποδειχθεί η στενή σχέση της παχυσαρκίας με τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Διαβήτης τύπου ΙΙ
  • Υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση)
  • Καρδιολογικά προβλήματα
  • Αναπνευστικά προβλήματα
  • Καρκίνο
  • Αρθροπάθειες

 

Ποια είναι η πρότασή μας;

Η πρότασή μας είναι επαναστατική, με 100% εγγυημένα αποτελέσματα και απόλυτα ασφαλής. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους, που αποτελείται από:

  • Το υπερσύγχρονο και καινοτόμο γαστρικό μπαλόνι Elipse.
  • Εκπαίδευση από την ομάδα μας για υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών (διατροφή & άσκηση).
  • Τεχνολογική υποστήριξη των ασθενών με την ζυγαριά ακριβείας Allurion Connected Scale, το ρολόι Allurion Health Tracker και την εφαρμογή Allurion App για κινητές συσκευές, ώστε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας κατά την απώλεια βάρους.
  • Πολύ στενή και εβδομαδιαία παρακολούθηση για ένα χρόνο ώστε να βοηθηθείτε να χάσετε όσο γίνετε περισσότερα κιλά με το μπαλόνι Elipse της Allurion αλλά και να έχετε την απαραίτητη υποστήριξη μετά την αποβολή του μπαλονιού για επαρκές χρονικό διάστημα για να μάθετε πώς να διατηρήσετε τα κιλά που χάσατε με το μπαλόνι αλλά και να χάσετε επιπλέον κιλά αν χρειάζεται.

 

Με μεγάλη μας χαρά, είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε το γαστρικό μπαλόνι Elipse της εταιρίας ALLURION:

Τι είναι το μπαλόνι Elipse και πως λειτουργεί;

Το πρόγραμμα που βασίζεται στη χρήση γαστρικού μπαλονιού έχει στόχο την γρήγορη απώλεια βάρους και την απόκτηση υγιεινών τρόπων ζωής.

Πυλώνας του προγράμματός μας, είναι το γαστρικό μπαλόνι Elipse. Πρόκειται για ένα μπαλόνι, το οποίο εισάγεται στο στομάχι μη χειρουργικά, δια μέσου στόματος.

Είναι το πρώτο γαστρικό μπαλόνι που μπορεί να τοποθετηθεί ή να αφαιρεθεί χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση, ενδοσκόπηση ή αναισθησία.

Το μπαλόνι τοποθετείται κατά την διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στο Ακτινολογικό τμήμα της Ευρωκλινικής Αθηνών από την επιστημονική ομάδα κ. Ραυτόπουλου. Ο ασθενής καλείται απλώς να καταπιεί ένα χάπι-κάψουλα. Το χάπι αυτό, είναι το μπαλόνι που θα λύσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας σας. Στο σημείο αυτό, είναι αναγκαίο να γίνει μια ακτινογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το χάπι-κάψουλα έχει πάρει ήδη την θέση του στο στομάχι σας πριν φουσκωθεί.

Το χάπι-κάψουλα συνδέεται με ένα πολύ λεπτός καθετήρα, μέσω του οποίου θα γεμίσει ο γιατρός το μπαλόνι με 550 ml νερoύ μόλις επιβεβαιωθεί πρώτα ότι το χάπι είναι στην σωστή του θέση στο στομάχι. Στην συνέχεια, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, γίνεται εκ νέου μια ακτινογραφία, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι όλα έχουν πάει σωστά και έχει γεμίσει επαρκώς το μπαλόνι. Τέλος, ο καθετήρας αποσυνδέεται από το μπαλόνι και αφαιρείται από το στόμα και ο ασθενής είναι πλέον πανέτοιμος να πάει σπίτι του.

 

Πως λειτουργεί το γαστρικό μπαλόνι Elipse;

Το χάπι καταλαμβάνει μεγάλη έκταση μέσα στο στομάχι, ελαχιστοποιώντας τον διαθέσιμο χώρο του ενώ παράλληλα, καθυστερεί και την γαστρική κένωση. Έτσι, ο ασθενής, νιώθει πολύ γρηγορότερα κορεσμό, ο οποίος διαρκεί περισσότερο, γεγονός που τον οδηγεί σε μεγάλη απώλεια βάρους.

 

Και πόσο θα παραμείνει το γαστρικό μπαλόνι Elipse μέσα στον οργανισμό;

Ύστερα από περίπου 16 εβδομάδες, το γαστρικό μπαλόνι Elipse ξεφουσκώνει αυτόματα και απότομα, όταν η βαλβίδα που διαθέτει ανοίγει και το αποσταγμένο νερό με το οποίο έχει γεμίσει, αποβάλλεται μέσα στο στομάχι. Στη συνέχεια το ξεφούσκωτο μπαλόνι περνάει μέσα από τον πεπτικό σωλήνα και αποβάλλεται από μόνο του από τον οργανισμό τις κενώσεις. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο ασθενής έχει ήδη μυηθεί σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, έχοντας υιοθετήσει σωστές διατροφικές συνήθειες και φυσικά έχει εντάξει την άσκηση στην καθημερινότητά του. Βεβαίως, αξίζει εδώ να επισημάνουμε ότι ακόμα και όταν παρέλθει το διάστημα των 16 εβδομάδων, ο ασθενής στηρίζεται πλήρως από την εξειδικευμένη μας ομάδα, για τουλάχιστον 12 μήνες συνολικά αλλά και περισσότερο καιρό αν χρειαστεί.

 

Και τι έχουν δείξει τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής;

Το πρόγραμμα απώλειας βάρους της Allurion, χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ασία και Νότια Αμερική με θεαματικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα της ομάδας του κου Ραυτόπουλου είναι τα καλύτερα που έχουν δημοσιευθεί παγκοσμίως.  Μέχρι τώρα δεδομένα μας, έχουν δείξει ότι οι ασθενείς χάνουν κατά μέσο όρο 20% ή 1/5 του αρχικού σωματικού τους βάρους σε περίπου 16 εβδομάδες. Σε απόλυτο αριθμό αντιστοιχεί σε 23 κιλά κατά μέσο όρο. Ποσοστό έως και 95% της απώλειας βάρους μπορεί να διατηρηθεί με παρακολούθηση επί 12 μήνες. Ασθενείς που συνεχίζουν το 12μηνο πρόγραμμα παρακολούθησης μπορούν να χάσουν έως και 40% του αρχικού τους βάρους.

 

Υπάρχει περίπτωση να τα ξαναπάρω πίσω τα κιλά;

Το πρόγραμμα απώλειας βάρους Elipse δεν είναι μία μέθοδος αδυνατίσματος. Όσους τρόπους αδυνατίσματος κι αν χρησιμοποιήσει κάποιος ασθενής, αν δεν είναι αποφασισμένος να αλλάξει συνήθειες, πάντα θα παχαίνει ξανά. Οι μέθοδοι αδυνατίσματος αποτυγχάνουν γιατί αποτελούν μια παροδική αλλαγή από την καθημερινότητα και δεν είναι σχεδιασμένοι να ακολουθηθούν μακροπρόθεσμα. Όσο και συνεπής να είναι κάποιος, μόλις η δίαιτα διακοπεί θα επιστρέψει στην κανονικότητα η οποία οδήγησε στο αρχικό πρόβλημα της παχυσαρκίας. Έτσι, όλη του η προσπάθεια δεν θα καταλήγει ποτέ πουθενά. Για τον λόγο αυτό, μέσω του ολιστικού προγράμματος της Allurion και υπό την καθοδήγηση του κου Ραυτόπουλου και του καινοτόμου προγράμματος που έχει δημιουργήσει, μας δίνεται ένα καλό χρονικό διάστημα της τάξης των 16 εβδομάδων, κατά την διάρκεια του οποίου, εκπαιδεύουμε τον ασθενή σε υγιεινές συνήθειες, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή απώλεια βάρους.