fbpx

Η ζωή μετά την εφαρμογή του Γαστρικού Μπαλονιού Allurion

Έχετε αποφασίσει ότι ήρθε πλέον η ώρα να κάνετε το μεγάλο βήμα στη ζωή σας και να εφαρμόσετε το γαστρικό μπαλόνι Allurion. Γνωρίζετε ότι η διαδικασία εφαρμογής είναι εύκολη και ότι το αποτέλεσμα με την απώλεια πολλών κιλών είναι προδιαγεγραμμένο, αλλά συχνά αναρωτιέστε σχετικά με το πως θα είναι η ζωή σας μετέπειτα.

Παρακάτω θα σας βοηθήσουμε να λύσετε όλες σας τις απορίες, ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την μεγάλη ημέρα:

Θα πονέσω όταν θα αποβληθεί από το σώμα μου το Γαστρικό Μπαλόνι Allurion;

Το πιθανότερο σενάριο είναι να μην καταλάβετε καν ότι απομακρύνθηκε το μπαλόνι Allurion από το σώμα σας, όπως συνέβη με το 45% των ασθενών μας. Γενικώς αποβάλλεται φυσιολογικά στην τουαλέτα, μετά την παρέλευση των 16 εβδομάδων, χρονικό διάστημα ορόσημο, καθώς τότε ξεφουσκώνει αυτόματα.

Πότε αναμένεται να χάσω το περισσότερο βάρος;

Αν και η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται με πιο γρήγορο ρυθμό τις πρώτες εβδομάδες, θα χάνετε βάρος για όλη την διάρκεια της θεραπείας με στόχο να χάσετε το 1/5 ή 20% του αρχικού σας βάρους. Επιπλέον το πρόγραμμα του Κου Ραυτόπουλου, είναι το μοναδικό παγκοσμίως που προσφέρει 12μηνη παρακολούθηση με στόχο να χαθεί έως και 40% του αρχικού βάρους.

Μπορεί να ξαναπαχύνω στο μέλλον;

Είναι φυσιολογικό να νιώθετε άγχος ή νευρικότητα για το αν θα συνεχιστεί η επιτυχία σας μετά την αποβολή του μπαλονιού από τον οργανισμό. Για τον λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει ένα πλήρες πρόγραμμα υποστήριξης του ασθενή για αρκετό διάστημα μετά την αποβολή του γαστρικού μπαλονιού από το σώμα.

Ο ασθενής μπορεί να συζητήσει με τον καθοδηγητή του σχετικά με τα άγχη και τους φόβους της επικείμενης περιόδου.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να έχετε ένα πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να τηρείτε πιστά για μερικές εβδομάδες ώσπου να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Το κλειδί είναι απλώς να συνεχίσετε τη δομή και τη ρουτίνα που έχετε τελειοποιήσει τους τελευταίους μήνες για να διατηρήσετε τις νέες συνήθειες και το νέο βάρος σας αλλά και να συνεχίσετε να στέλνετε εβδομαδιαία στον κο Ραυτόπουλο τα ζυγίσματα από την ζυγαριά της Allurion.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσετε με τις ίδιες επιλογές τροφών και τους ίδιους όγκους και την ίδια συχνότητα γευμάτων καθώς και με τη νέα σας ρουτίνα άσκησης.

Αυτό θα σας φέρει στην καλύτερη δυνατή θέση για να συνεχίσετε την επιτυχία σας και να διατηρήσετε την απώλεια βάρους σας. Η ομάδα καθοδήγησής σας, θα είναι στο πλευρό σας για να σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές, τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και μετά το τέλος αυτού, είναι οι ακόλουθες:

Μην το κάνετε μόνος/-η. Βρείτε την ομάδα υποστήριξής σας: Είναι σημαντικό να μοιραστείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα τον στόχο σας, ώστε να βοηθήσουν στην επίτευξή του.

Θέτουμε ξεκάθαρους και εφικτούς στόχους:  Για τους περισσότερους ανθρώπους, η επίτευξη ενός στόχου είναι εθιστική γιατί παρέχει μια τεράστια αίσθηση επιτυχίας. Για παράδειγμα ένας καλός στόχος απώλειας βάρους όταν έχετε το μπαλόνι είναι να χάνετε τουλάχιστον 1-1.5 κιλό ανά εβδομάδα, ενώ μετά την αποβολή του μπαλονιού ο αρχικός στόχος είναι να παραμείνετε στο βάρος που χάσατε ή να χάνετε έστω και λίγο μηνιαία. Ένας άλλος καλός στόχος όσον αφορά την άσκηση, είναι να μετράτε πάντα με το ρολόι Health tracker της Allurion τις θερμίδες που καίτε όταν ασκείστε ενεργά και να καίτε τουλάχιστον 300 θερμίδες ημερησίως.

 

Καθορίστε τόσο βραχυπρόθεσμους όσο και μακροπρόθεσμους στόχους! : Για παράδειγμα, βραχυπρόθεσμος στόχος μπορεί να είναι να αντικαταστήσετε το βραδινό φαγητό σας με μία επιπλέον μπάρα ή ρόφημα πρωτεΐνης ή  σας με ένα φρούτο κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα ενώ μακροπρόθεσμος στόχος σας μπορεί να είναι να χάσετε περίπου εννιά κιλά τις επόμενες 16 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι όταν πετύχετε τον στόχο σας, προχωράτε και καθορίζετε περαιτέρω στόχους, πράγμα που σας βοηθά να σημειώνετε διαρκώς πρόοδο. Θεωρήστε ότι οι στόχοι σας είναι ο προορισμός σας, στον οποίο θέλετε να φτάσετε εντός ενός καθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Να θυμάστε πάντα ότι με κάθε μικρό στόχο που επιτυγχάνουμε ουσιαστικά μειώνουμε λίγο περισσότερο τα διατροφικά λάθη που κάνουμε όλοι μας καθημερινά και κατά συνέπεια γινόμαστε λίγο καλύτεροι. Κάνεις δεν είναι αλάνθαστος και πότε δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε με τα λάθη που κάνουμε. Πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά με την συχνή επικοινωνία με τον κο Ραυτόπουλο με στόχο να μειώνουμε το λάθη μας όσο γίνετε περισσότερο. Προσπαθούμε για την τελειότητα αλλά αναγνωρίζουμε ότι δεν θα την πετύχουμε ποτέ και είμαστε ευχαριστημένοι όσο μειώνουμε τα λάθη μας πλησιάζοντας την τελειότητα.

 

Προσπαθούμε να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες: Κρίσιμος στόχος της περιόδου τοποθέτησης διάρκειας 16 εβδομάδων είναι η διαμόρφωση νέων συνηθειών. Η διαμόρφωση συνηθειών επιτελείται όταν επαναλαμβάνετε μια ενέργεια συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Αυτό βοηθά κάτι να γίνει αυτόματη ή δεύτερη φύση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι πλέον δύσκολο να συνεχιστεί όσο περνά ο καιρός. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η εβδομαδιαία επικοινωνία με τον κο Ραυτόπουλο, μη ξεχνώντας να του στέλνετε τις μετρήσεις με την ζυγαριά της Allurion.

Φυσικά και γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξετε συνήθειες που τις κάνετε χρόνια, αλλά αξίζει για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα! Για τον λόγο αυτό και αναγνωρίζοντας την δυσκολία αυτού του εγχειρήματος, το πρόγραμμα του κου Ραυτόπουλου είναι το μοναδικό παγκοσμίως που προσφέρει εβδομαδιαία παρακολούθηση μαζί του για ένα ολόκληρο χρόνο, ώστε να σας βοηθήσει όσο γίνετε περισσότερο να αλλάξετε συνήθειες.

Όσο απλούστερη είναι μια ενέργεια, τόσο πιθανότερο είναι να γίνει συνήθεια. Δεν χρειάζεται να κάνετε τεράστιες αλλαγές για να φάτε πιο υγιεινά. Και δεν χρειάζεται να αλλάξετε όλες τις συνήθειές σας ταυτόχρονα. Είναι καλύτερο να βάζετε μικρούς στόχους και να αλλάζετε τις συνήθειές σας λίγο-λίγο κάθε φορά. Με την πάροδο του χρόνου, οι μικρές αλλαγές θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία σας και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την απώλεια βάρους σας.

 

Φροντίστε να έχετε πρόγραμμα: Ο προγραμματισμός παίζει καθοριστικό ρόλο αν θέλετε να μείνετε στον σωστό δρόμο. Το διατροφικό πρόγραμμα που θα λαμβάνετε εβδομαδιαία από τον κο Ραυτόπουλο είναι βασισμένο σε αυτή την λογική προσφέροντας ένα πολύ λεπτομερές καθημερινό πρόγραμμα διατροφής: τι θα τρώτε, τι ποσότητες, τι ώρα, πόσα γεύματα την ημέρα. Το πρόγραμμα που θα λάβετε από τον κο Ραυτόπουλο είναι προσαρμοσμένο στην δική σας καθημερινότητα και δεν είναι το ίδιο για όλους τους ασθενείς. Επιπλέον το πρόγραμμα μπορεί να είναι το ίδιο κάθε μέρα ή μπορείτε να επιλέξετε αν θα κάνετε ημερήσιο ή εβδομαδιαίο πρόγραμμα αν η καθημερινότητά σας αλλάζει από μέρα σε μέρα (πχ κυλιόμενο ωράριο εργασίας). Προγραμματίστε τα γεύματα και τα σνακ σας και τις ώρες και τις ποσότητες. Έτσι θα μπορείτε να ετοιμάζετε μερικά γεύματα εκ των προτέρων για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα. Φροντίστε να έχετε στο σπίτι τις κατάλληλες τροφές ή τα συστατικά που θα χρειαστείτε, ώστε να είστε λιγότερο ευάλωτος/-η σε πιο κακές επιλογές αν και όποτε πεινάτε.

 

Διατηρήστε το πρόγραμμα απλό: Όσο απλούστερο είναι το πρόγραμμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα επιτυχίας. Εξατομικεύστε και απλοποιήστε τα πράγματα ώστε να ανακαλύψετε τι ενδείκνυται για εσάς και φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Τα προγράμματα διατροφής και άσκησης που θα λάβετε από τον κο Ραυτόπουλο είναι βασισμένα σε αυτή την λογική: είναι πολύ απλά και μπορούν να προετοιμαστούν εύκολα, δεν έχουν μεγάλο κόστος και είναι σχεδιασμένα να είναι πρακτικά και εφαρμόσιμα ακόμα και από τον πλέον πολυάσχολο ασθενή με βεβαρημένο καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων.