fbpx

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την παχυσαρκία χωρίς επέμβαση;

Η παχυσαρκία είναι μια νόσος και δεν οφείλεται μόνο στον κακό τρόπο ζωής και διατροφής. Είναι μια νόσος αρκετά επικίνδυνη, αφού είναι  η αιτία για την εμφάνιση άλλων, εξίσου σοβαρών νοσημάτων. Περίπου 650 εκατομμύρια αυτή τη στιγμή πάνω στον πλανήτη είναι παχύσαρκα και η κατάσταση αυτή αποκτά μέρα με τη μέρα τεράστιες διαστάσεις. Το παχύσαρκο άτομο όχι μόνο βιώνει καθημερινά κοινωνικό αποκλεισμό που μειώνει την αυτοπεποίθηση του, αλλά αναγκάζεται να ζει μια ζωή ποιοτικά υποβαθμισμένη.

Έτσι, η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας πρέπει να είναι άμεση και επεμβατική. Έρευνες έχουν δείξει ότι απώλεια ακόμα και μόνο του 5% του περιττού βάρους μπορεί να είναι σωτήρια για τον ασθενή, αφού μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης επικίνδυνων για τη ζωή του προβλημάτων υγείας.

 

Παχυσαρκία και αντιμετώπιση με χειρουργική επέμβαση

Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με χειρουργικές επεμβάσεις γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Καθώς η ιατρική εξελίσσεται συνεχώς, νέες χειρουργικές μέθοδοι μπορούν να εγγυηθούν την ολοένα και πιο αποτελεσματική και ασφαλή αντιμετώπισή της. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστημονικά τεκμηριωμένες χειρουργικές επεμβάσεις που διεξάγονται σήμερα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι:

Όμως, οι παραπάνω χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να παρουσιάσουν επιπλοκές μετεγχειρητικά. Το χειρουργείο και οι μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι φυσικό να φοβίζουν κάποιους από τους ασθενείς που θέλουν να απαλλαγούν από το βάρος της παχυσαρκίας που τους δυσκολεύει την καθημερινότητα.

Επίσης, οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν αρκούν. Η παχυσαρκία και η αντιμετώπισή της αφορούν και μετεγχειρητικά βήματα, αφού ο ασθενής θα πρέπει να επισκέπτεται τακτικά τον θεράποντα ιατρό για να παρακολουθεί την πορεία του. Τέλος, η χειρουργική επέμβαση παχυσαρκίας δεν  αναιρεί την μακροχρόνια ανάγκη παρακολούθησης μιας συγκεκριμένης διατροφής για τη διατήρηση του αποτελέσματος και την αποφυγή παρενεργειών και επιπλοκών.

 

Παχυσαρκία – Αντιμετώπιση χωρίς χειρουργική επέμβαση

Όσο και αν φαίνεται ουτοπικό, σήμερα η παχυσαρκία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τεράστια επιτυχία χωρίς ο ασθενής να υποβληθεί σε κάποια από τις προαναφερθείσες επεμβάσεις. Με το πρόγραμμα Allurion μπορείτε να απαλλαγείτε από την παχυσαρκία χωρίς χειρουργικό νυστέρι!

 

Τι είναι το πρόγραμμα Allurion;

Το πρόγραμμα Allurion είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος που προσφέρει τα αποτελέσματα των χειρουργικών μεθόδων πιο εύκολα και σίγουρα πιο ανώδυνα. Είναι η πρώτη αναίμακτη και αποτελεσματική μέθοδος απώλειας βάρους. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιεύσεις και διεθνείς επιστημονικές ανακοινώσεις της ομάδας του κου Ραυτόπουλου, μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες επιτυγχάνεται μέση απώλεια βάρους της τάξεως του 20%.

Το Allurion είναι ένα δωδεκάμηνο πρόγραμμα απώλειας βάρους που επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός χαπιού-μπαλονιού που ονομάζεται χάπι Allurion. Το συγκεκριμένο χάπι τοποθετείται στο στομάχι του ασθενούς απλώς με την κατάποσή του από τον ασθενή. Ο ιατρός, στη συνέχεια, τοποθετεί μέσα στο μπαλόνι 550 mL αποσταγμένου νερού. Το χάπι-μπαλόνι φουσκώνει και έτσι δημιουργεί στον ασθενή την αίσθηση του κορεσμού. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να γίνουν δύο ακτινογραφίες. Η πρώτη θα γίνει για να διαπιστωθεί η σωστή θέση του μπαλονιού και η δεύτερη για το αν γέμισε με νερό.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής έχει εβδομαδιαία παρακολούθηση, χωρίς όμως ανάγκη συνεχών επισκέψεων στην κλινική! Η καθοδήγηση όσον αφορά την άσκηση και διατροφή γίνεται με τηλεϊατρική και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά διευκολύνοντας την συχνή συμμετοχή του ασθενή που είναι απόλυτα σημαντική για την επιτυχή απώλεια βάρους. Το χάπι αποβάλλεται αυτόματα από τον οργανισμό μέσω των κενώσεων 16-18 εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του.

Αποκτήστε πίσω τη ζωή σας και απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά χωρίς χειρουργικό νυστέρι και μετεγχειρητικές επιπλοκές. Η παχυσαρκία έχει πια εύκολη αντιμετώπιση. Εμπιστευτείτε μας και αλλάξτε τη ζωή σας!

Ο Χειρουργός Ιωάννης Ραυτόπουλος και η πλήρως καταρτισμένη ομάδα του μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά με το σύγχρονο πρόγραμμα Allurion. Το χάπι Allurion μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε πίσω τη ζωή σας. Ο ιατρός είναι πλήρως εξειδικευμένος στη παχυσαρκία και στους τρόπους αντιμετώπισής της και βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την παχυσαρκία χωρίς να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση. Επικοινωνήστε με τον ιατρό για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το πρόγραμμα Allurion.